064 640 7430 office@intrama.rs Knjaževačka 14C, D. Vrežina, Niš

Vakuum kese

Za primenu u prehrambenoj industriji, pogodne za pakovanje mesa i mesnih proizvoda (kobasica, sunka, salama, virsli…), kao i za pakovanje mlečnih proizvoda (sir, kačkavalj…) i drugih neprehrambenih proizvoda.

 

Prednosti vakuum kesa:

  • Standardne debljine od-do 70,80,90,100….µ
  • Jednostrani šav, dvostrani šav, trostrani šav, oblo dno, trouglasti šav
  • Prednost visoka čvrstoća vara, barijerna svojstva (ne propusta mirise, vlagu, gasove)
  • Prati liniju proizvoda, odlična prezentacija proizvoda
  • Izrada vakuum kesa u različitim veličinama i debljinama
  • Mogućnost štampe
  • Kese su proizvedene od polietilenske folije i visoke gustine poliamida, što garantuje čvrstinu i trajnost
  • Čuva svežinu proizvoda
  • Visoka nepropustivost
Više o vakuum pakovanju

Šta je vakuum pakovanje?

Vakumiranje proizvoda je jedna od modernih metoda pakovanja, to je proces uklanjanja vazhuha i vodene pare iz unutrašnjosti pakovanja (sa zakašnjenim lepljenjem pakovanja) tako da spreči ponovni ulazak vazduha, vode i štiti pakovanje od raznih spoljašnih uticaja. Vakuumiranje je pogodno za pakovanje hrane kao i ne-prehrambenih proizvoda.

Prednosti vakuum pakovanja

  • Uklanja oksidaciju
  • Kiseonik u vazduhu pogoduje razvoju odrađenih reakcija u hrani, što može dovesti do pogoršanja ili da ih čini nedostojnim za korišćenje
  • Štiti hranu od razvoja mikroorganizma
  • Uklanjanjem vazduha, mnogi od mikroorganizma zarobljenih u hrani, ne mogu da opstanu u okruženju bez kiseonika ili usporava nihov razvoj, što povećava rok trajanja i skladištenje proizvoda
  • Štiti delikatne ukuse i arome
  • Svaki proizvođač ima svoje proizvode specifične arome, vakuum pakovanje je tu da sačuva ove specifične osobine za duže vreme
  • Čuva prirodnu vlažnost
  • Vakum pakovanje sprečava sušenje proizvoda i samim tim prehrambeni proizvodi ostaju sveži i sočni duže vreme

Zbog dehidracije proizvoda bez vakuum pakovanja se izgubi nekoliko kilograma težine, u proseku od 0,5% do 1,5% od početne težine.

Kontaktirajte nas svakog trenutka

Budite slobodni da nas kontaktirate svakog radnog dana - telefonom od 08 - 16h a mejlom kad god poželite i u najskorije vreme ćete dobiti odgovor.
Kontaktirajte nas!