064 640 7430 office@intrama.rs Knjaževačka 14C, D. Vrežina, Niš

dbqhwych

SAVE FOOD je inicijativa, predstavljena prvi put 2011. godine u Berlinu, od strane partnera Messe Duesseldorf i FAO UN. Tako SAVE FOOD stavlja na dnevni red svetske ekonomije problem gubitka koji nastaje kao rezultat bacanja prehrambenih proizvoda.

Mi u INTRAMI ponosni smo da je naša kompanija postala deo globalne inicijative SAVE FOOD, zajedno sa svim zainteresovanim istomišljenicima iz celog sveta u borbi protiv bacanja prehrambenih otpadaka. Na osnovu našeg iskustva, izazova sa kojima smo se suočili i razvoja tržišta na Balkanu, podržavamo ciljeve SAVE FOOD-a.

Moto INTRAME „Mi činimo hranu vrednijom!“, predstavlja misiju kompanije i istovremeno je vrlo blisko povezano sa ciljevima inicijative SAVE FOOD-a. Za poboljšanje kvaliteta hrane i povećanje njene vrednosti, neophodno je da bude dobro sačuvana i obezbeđena, tako da se izbegnu gubici od propadanja i uništavanja prehrambenih proizvoda. Na tržištima na kojima se INTRAMA nalazi mi već imamo suštinski doprinos za postizanje tih ciljeva.

Od 1994. godine INTRAMA dostavlja kompleksna tehnološka rešenja u vidu opreme, potrošnog materijala i servisnih usluga za klijente prehrambene industrije, pakovanja i marketing tržišta u Bugarskoj. U periodu od 20 godina, uspeli smo da proširimo našu aktivnost na tržištu Makedonije, Rumunije, Srbije i Kosova.

Uz pomoć naših tehnoloških rešenja pokrivamo i obezbeđujemo vrednost hrane u celom lancu njene realizacije od „klanica do polica u prodavnicama“. Štaviše, tržište se karakteriše tradicionalnom lokalnom obradom proizvoda. Posebno u oblasti pakovanja prehrambenih proizvoda, INTRAMA je jedan od vodećih pionira na Balkanu, postavlja standarde modernih sistema pakovanja.

U međuvremenu, INTRAMA je izgradila svoju proizvodnju mašina za pakovanje, folija, kesa za vakuum pakovanja i etiketa. Sopstvena proizvodnja pretvorila je INTRAMU u jednog od retkih proizvođača u Evropi, snabdeva tržišta tim materijalima iz svog izvora i pritom na taj način nudi kompletna sistematska rešenja.

INTRAMA raste u regionu koji ima značajnu potrebu za razvitkom. Mi znamo probleme i zahteve proizvođača prehrambenih proizvoda. Naši klijenti proizvode u relativno težim uslovima od onih u razvijenim evropskim privredama. Na našim tržištima treba bezuslovno da bude ograničen gubitak hrane u celom lancu njene obrade. Ovo je od posebnog značaja zbog niske kupovne moći krajnjeg korisnika.

Da zaključimo, mi imamo iskustva koja su prikupljena,znamo poteškoće i zahteve tržišta u razvoju, raspolažemo sopstvenom proizvodnjom, odnosno mi nudimo prilagođena sistematska rešenja da bismo odgovorili na te zahteve. Zbog toga smo sigurni u naš koristan doprinos globalnoj inicijativi SAVE FOOD.

Nastojimo da na Balkanu i izvan njega doprinesemo prevenciji gubitka prehrambenih proizvoda, da očuvamo njihov kvalitet i povećamo njihovu vrednost.